Ajax-verwachtingen getemperd: 'Talenten als De Jong eens in zoveel tijd geboren'

Ajax-verwachtingen getemperd: 'Talenten als De Jong eens in zoveel tijd geboren'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 19:27di 20-08-2019 om 19:27

Ajax staat er financieel uitstekend voor, maar sportief zal het lastig worden om de fans net zo te verwennen als afgelopen seizoen. Dat stelt de Volkskrant-verslaggever Willem Vissers, die het tweeluik met APOEL Nicosia desondanks vol vertrouwen tegemoet ziet.

"Na vorig jaar zijn toeschouwers verwend en de verwachtingen heel hoog. Maar zo goed als vorig jaar spelen zal heel moeilijk worden", vertelt Vissers op de website van zijn werkgever. "Talenten als De Ligt en De Jong worden maar eens in de zoveel tijd geboren. Maar zeker de Argentijnse verdediger Martínez maakt een erg goede indruk op me. Ziyech en Van de Beek zijn nog op een leeftijd dat ze enkel beter worden. Alle spelers hebben een jaar meer ervaring op het hoogste niveau en meer zelfvertrouwen. Dat zag je tegen PAOK: ze maken zich niet snel druk."

Vissers slaat PAOK hoger aan dan de Cyprioten. "APOEL heeft al gecommuniceerd: wij hebben niks te verliezen en gaan lekker voetballen. Als zij doorgaan ten koste van Ajax, is het zo ongeveer het grootste succes uit hun clubgeschiedenis. Het is een ervaren ploeg, met veel buitenlandse spelers uit goede voetballanden. Ze zijn vooral gevaarlijk uit spelhervatting, bleek in de vorige voorronde tegen Qarabağ. Die wedstrijd had APOEL trouwens ook best kunnen verliezen, zoveel kansen kreeg die ploeg uit Azerbeidzjan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Ajax de groepsfase van de Champions League?

(3301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws