Gerbrands reageert op onvrede PSV-fans: 'Het heeft voor ons grote voordelen'

Gerbrands reageert op onvrede PSV-fans: 'Het heeft voor ons grote voordelen'

21-08-2019 18:14 Laatste update: 18:17
79

PSV speelde in de tweede en derde speelronde op zondagavond en ook over anderhalve week tegen RKC Waalwijk trappen de Eindhovenaren om 20.00 uur af. Toon Gerbrands begrijpt de onvrede bij een deel van de achterban, maar ziet 'grote voordelen'.

PSV sloot zondag de derde speelronde van de Eredivisie af met een '20.00 uur-wedstrijd' bij Heracles Almelo (0-2). Dat gebeurde naar aanleiding van de Europa League-wedstrijd van vorige week donderdag tegen FK Haugesund én het aanstaande treffen met Apollon Limassol.

"Als we dat niet hadden gedaan, had de selectie de avond ervoor weg gemoeten", verklaart Gerbrands bij PSV TV. "Dat was weer een extra dag geweest. We zijn al bijna altijd weg vanwege die Europese wedstrijden, dus het heeft voor ons echt grote voordelen."

De algemeen directeur van PSV begrijpt de supporterskritiek wel. "Het is een dilemma. Ik begrijp best dat een aantal mensen daar kritiek op heeft en denk: moet dat nou? Maar we hopen dat het eraan bijdraagt dat we Europees voetbal gaan spelen. Dat is de enige reden."