Advocaat sluit zich aan bij Derksen: 'Dan altijd voor Nederlands elftal kiezen'

Advocaat sluit zich aan bij Derksen: 'Dan altijd voor Nederlands elftal kiezen'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 20:49do 22-08-2019 om 20:49

Dick Advocaat sluit zich aan bij Johan Derksen en vindt dat in Nederland geboren spelers altijd voor het Nederlands elftal moeten kiezen wanneer zij voor die keuze staan. Advocaat vindt dus dat Mohamed Ihattaren van PSV niet voor een interlandloopbaan bij Marokko moet gaan.

Derksen vertelt regelmatig dat spelers die in Nederland geboren zijn voor Oranje moeten kiezen, wat hem betreft. Advocaat is het daarmee eens. "Als je in Nederland geboren bent, moet je voor het Nederlands elftal spelen", vertelt hij bij Veronica. "Buiten dat hij hier zijn opleiding heeft genoten, hij is hier geboren."

Wim Kieft geeft tegengas. "Ik vind het makkelijk geroepen. Zo'n jongen wacht af wie hem als eerste vraagt en wanneer. Stel dat Marokko je uitnodigt en Nederland nog niet.. Ze hebben hem wel uitgenodigd, maar het is nog niet definitief." Ihattaren zit zowel bij de selectie van Jong Oranje als die van Marokko.

Wat Kieft betreft kan Ronald Koeman al bellen naar Eindhoven. "Ik vind dat je hem er zo bij kunt halen. Het moet heel raar lopen wil hij niet de top halen."

Poll

Eens met Advocaat?

(2012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws