'PSV wilde een transfersom en in Nederland ligt dat meestal wat lastiger'

'PSV wilde een transfersom en in Nederland ligt dat meestal wat lastiger'

25-08-2019 19:05
109

Bart Ramselaar is blij en opgelucht na zijn overstap van PSV naar FC Utrecht. Bij zijn jeugdliefde wil de 23-jarige middenvelder weer veel aan spelen toekomen.

Ramselaar kwam in zijn laatste jaar bij PSV niet in het stuk voor. "Ik ben iemand die veel lacht, maar er waren momenten dat ik minder heb gelachen", erkent hij tegenover FOX Sports. "Het is niet gelopen zoals ik had gehoopt, maar ik ben blij hier te zijn en wil weer lekker voetballen."

De toekomst van Ramselaar bleef lange tijd onduidelijk. "Op het begin had ik het buitenland in mijn hoofd, zo'n stap had ik ook verwacht. Waarom? Omdat PSV een transfersom wilde en in Nederland ligt dat meestal wat lastiger. Uiteindelijk is het toch gelukt met Utrecht. Andere clubs pakten niet door, deze club gaf mij het meeste vertrouwen."

Zijn laatste jaar in Eindhoven was 'niet leuk', aldus Ramselaar. "Ik heb twee seizoenen heel veel gespeeld, ben zelfs kampioen geworden als basisspeler. Maar toen kwam er een nieuwe trainer (Mark van Bommel, red). Mijn laatste seizoen is mislukt, maar als het omgedraaid was zou iedereen zeggen dat ik wel geslaagd was."