El Ghazi: 'Niet normaal. Ik ben Ajax - Feyenoord gewend, maar dit zit dieper'

El Ghazi: 'Niet normaal. Ik ben Ajax - Feyenoord gewend, maar dit zit dieper'

28-08-2019 18:11
42

Anwar El Ghazi geniet met volle teugen in de Premier League. Het niveau is 'verschrikkelijk hoog', ervaart de oud-Ajacied. Maar het is een uitdaging die hij graag aangaat.

El Ghazi merkte in de seizoensopener van Aston Villa tegen Tottenham Hotspur (2-1) al meteen het niveauverschil. "Ze zijn hier zoveel slimmer. Er zitten geen domme spelers in een team", vertelt hij aan VTBL. Vorig seizoen speelde hij met Villa in het Championship. De derby tegen Birmingham City zal hij nooit vergeten. "Die wedstrijd was niet normaal. Ik ben Ajax - Feyenoord gewend, maar dit zit dieper."

De datum 30 september 2019 staat met rood omcirkeld in de agenda van El Ghazi. "Manchester United-uit", weet hij. "Daar kijk ik stiekem toch wel het meest naar uit. Ik heb veel verhalen gehoord over Old Trafford en er veel van gezien. Het lijkt me zo mooi om daar te spelen. Al kijk ik uit naar alle grote wedstrijden."

Volgend jaar staat het EK op het menu. Een topseizoen in de Premier League kán hem een terugkeer in Oranje opleveren. "Het speelt in mijn achterhoofd. Natuurlijk wil je als voetballer het hoogst haalbare bereiken. Spelen voor Oranje hoort daar zeker bij. Nu ik in de Premier League speel, is er een kans dat ik word opgeroepen. Dat zou geweldig zijn, maar ik ben er niet dagelijks mee bezig. Ik moet mijn voeten laten spreken en als de bondscoach me nodig heeft, dan ben ik er klaar voor!"

El Ghazi (24) maakte afgelopen vrijdag zijn eerste Premier League-doelpunt. Als invaller maakte hij de beslissende 2-0 voor Aston Villa tegen Everton.