Van Bommel beloont 17-jarige PSV'er: Hij heeft veel potentie denk ik

Van Bommel beloont 17-jarige PSV'er: "Hij heeft veel potentie denk ik"

28-08-2019 19:03
81

Noni Madueke maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie van PSV voor de Europa League-return tegen Apollon Limassol. Mark van Bommel, trainer van de Eindhovense club, ziet het als een beloning voor de ontwikkeling van de zeventienjarige Engelsman.

Madueke speelde afgelopen maandag zijn eerste wedstrijd namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Een paar dagen later maakt hij mogelijk al minuten tegen Apollon Limassol in de play-offs van de Europa League. In de PSV-selectie ontstond ruimte door de blessure van Steven Bergwijn.

Wedden

Meer odds

"Noni is een vaardige buitenspeler. Ik heb hem gezien op de Otten Cup en op beelden. Hij heeft veel potentie denk ik, maar hij moet rustig gebracht worden", verklaart Van Bommel op de PSV-site. Hij ziet het aansluiten van de jonge Engelsman als een voorbeeld dat jeugdspelers de kans krijgen. "Dit is een beloning, hij maakt een goede indruk en als er openingen zijn dan geven we jeugd de kans.''

Bergwijn reisde dus niet af naar Cyprus. "Het risico om te spelen is te groot voor Bergwijn. Normaal gesproken gaat zijn blessure niet lang duren, maar of hij zondag (RKC Waalwijk-uit, red.) haalt, is ook nog niet zeker."