Vijf man van Bayern en debuterende spits in Duitse selectie voor clash met Oranje

Vijf man van Bayern en debuterende spits in Duitse selectie voor clash met Oranje

29-08-2019 12:10 Laatste update: 30-08-2019 12:04
24

De Duitse selectie die op vrijdag 6 september een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen het Nederlands elftal, bevat één debutant. Luca Waldschmidt is voor de eerste keer geselecteerd door bondscoach Joachim Löw. 

Waldschmidt (foto) is een 23-jarige spits van SC Freiburg. Tijdens de eerste twee speelrondes van het nieuwe Bundesliga-seizoen was hij goed voor twee doelpunten. Andere aanvallers in de 22-koppige selectie van Löw zijn onder meer Timo Werner (RB Leipzig), Marco Reus (Borussia Dortmund) en Serge Gnabry (Bayern München). Onder meer Leroy Sané ontbreekt. De sterspeler van Manchester City is zwaargeblesseerd. 

Op het middenveld zijn Bayer Leverkusen-ster Kai Havertz, Emre Can (Juventus), Leon Goretzka (Bayern) en Toni Kroos (Real Madrid) de bekende namen. Löw doet verder een beroep op verdedigers als Niklas Süle (Bayern), Jonathan Tah (Leverkusen) en Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach).

Zoals gezegd staat de clash tussen Duitsland en Oranje gepland voor vrijdag 6 september. Drie dagen later gaat Die Mannschaft op bezoek bij Noord-Ierland. Nederland speelt die avond een uitwedstrijd tegen Estland. Het heenduel tussen Nederland en Duitsland eindigde eind maart in 3-2 voor de gasten.  

Oranje-bondscoach Ronald Koeman maakt aanstaande vrijdag zijn definitieve selectie bekend.