FC Groningen neemt officieel afscheid van Doan: 'Sayonara, Ritsu!'

FC Groningen neemt officieel afscheid van Doan: 'Sayonara, Ritsu!'

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 08:21vr 30-08-2019 om 08:21

FC Groningen heeft afscheid genomen van Ritsu Doan. De Japanner zal spoedig worden gepresenteerd bij PSV en lijkt dit weekend zelfs al zijn debuut te kunnen maken. Via de officiële kanalen zegt FC Groningen Doan vaarwel middels een afscheidsvideo.

Eerder deze week werd al bekend dat de Japanner onderweg is naar PSV, maar helemaal officieel was het nog niet. De Japanner moest namelijk nog een medische keuring ondergaan en zijn handtekening onder een contract zetten.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder vrijdag al dat PSV tot een persoonlijk akkoord is gekomen met de buitenspeler. De verwachting is dat hij zondag al inzetbaar is als de Eindhovenaren op bezoek gaan bij RKC. Naar verluidt betaalt PSV 7.5 miljoen euro voor de Japanner. Daarnaast is een doorverkooppercentage afgesproken over een deel van de winst bij een toekomstige transfer. Dat percentage licht naar verluidt op 10-15%.

De verwachting is dus dat PSV de Japanner spoedig officieel zal presenteren. Daarmee neemt FC Groningen na twee jaar afscheid van Doan. In die twee jaar kwam de Japanner tot 61 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vijftien keer scoorde en zeven assists gaf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws