'Te oude' Unnerstall mag alsnog Jong PSV-debuut maken: 'Ik hoop ritme op te doen'

'Te oude' Unnerstall mag alsnog Jong PSV-debuut maken: 'Ik hoop ritme op te doen'

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 23:54vr 30-08-2019 om 23:54

Laatste update: zaterdag 31 augustus 2019 om 00:08za 31-08-2019 om 00:08

Jong PSV kreeg voor de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht versterking uit onverwachte hoek: Lars Unnerstall is de 23 al enige tijd gepasseerd, maar mocht alsnog in actie komen op Sportpark Zoudenbalch. De Duitse doelman heeft na één jaar op huurbasis bij VVV-Venlo en enkele maanden blessureleed eindelijk zijn debuut in het PSV-shirt gemaakt.

Unnerstall profiteerde van een speciale Keuken Kampioen Divisie-regeling: wanneer twee Jong-teams elkaar treffen, mogen ze alle beschikbare keepers opstellen, ook wanneer ze ouder zijn dan 23. De sluitpost uit Ibbenbühren was blij dat hij de kans kreeg tegen Jong FC Utrecht, ondanks de uiteindelijke 3-0 nederlaag. "Voor een keeper is ritme belangrijk. Daar krijg je vertrouwen door. Dat hoop ik bij Jong PSV de komende wedstrijden op te doen", blikt hij in gesprek met Voetbal International vooruit op de ontmoetingen met Jong AZ (13 september) en Jong Ajax (16 september).

Unnerstall arriveerde met een blessure in Eindhoven en beleefde een valse start. "Toen de ploeg op trainingskamp was, werkte ik individueel aan mijn herstel. Dan voel je je niet echt onderdeel van de groep, nu voel ik me dat wel." Nu de Duitser weer bijna volledig fit is, kan de concurrentiestrijd met Jeroen Zoet eindelijk beginnen. "Voor mij is het nu eerst zaak om te blijven trainen en spelen, dan zien we wel waar het uitkomt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie vind jij de betere keeper?

(2009 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws