De Jong geeft inkijkje in PSV-transfersoap: 'Ze boden ook iets meer geld'

De Jong geeft inkijkje in PSV-transfersoap: 'Ze boden ook iets meer geld'

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 08:53di 03-09-2019 om 08:53

Het binnenhalen van Bruma bleek voor PSV lastiger dan gedacht. De Portugees had meerdere ijzers in het vuur en hoopte zich bij zijn nieuwe club in de kijker te spelen bij de nationale ploeg. Bruma dacht dat hij bij FC Porto meer kans had dan bij PSV, vertelt technisch manager John de Jong in een Q&A op Facebook.

"Bruma was vrij lastig. Ik was al een tijd met zijn management in gesprek. Dat was eind vorig seizoen al gaande", vertelt De Jong. "We kregen veel concurrentie, zeker FC Porto wilde hem heel graag binnenhalen. We waren eruit met hem en zijn management, maar toen vloog zijn zaakwaarnemer nog een dag richting Porto. Toen kwamen we weer in het spel terecht. Zij boden ook iets meer geld, dus vloog ik de volgende dag weer naar Portugal samen met Peter Fossen (directie lid PSV, red.)."

PSV liet blijken hoe graag de club Bruma wilde hebben. "We hebben gezegd dat we hem echt heel graag binnen wilden halen. Hij wilde het zelf ook, maar hij hoopte zich in de kijker te spelen bij het nationale team en had het gevoel dat het in Portugal makkelijker zou kunnen gaan dan in Nederland."

"We hebben hem overtuigd dat het ook bij ons zou kunnen gebeuren. Uiteindelijk hebben we hem niet meer losgelaten en hem het vliegtuig ingesleurd naar Eindhoven", zegt De Jong met een knipoog.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws