Leerdam 'scout' in MLS: 'Jonge gast, lijkt me een typische speler voor Ajax'

Leerdam 'scout' in MLS: 'Jonge gast, lijkt me een typische speler voor Ajax'

06-09-2019 14:44
53

Kelvin Leerdam is zéér te spreken over het niveau in de Major League Soccer. De oud-speler van Feyenoord en Vitesse speelt sinds 2017 voor Seattle Sounders en heeft nog geen moment spijt gehad van zijn stap.

Leerdam merkt dat het niveau in Amerika snel stijgt. "Dat wordt in Nederland nog steeds onderschat. Een grote fout. Ik weet niet hoeveel mensen de competitie echt volgen", zegt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Hoe zeggen ze het ook alweer? Wat een boer niet kent, dat vreet hij niet. We denken dat wat wij kennen, het beste is. Ik geloof niet dat veel mensen in Nederland de spits van mijn team zullen kennen."

De vleugelverdediger stelt dat de Major League Soccer 'echt in ontwikkeling is'. Ook wat betreft transferbeleid. "Clubs richten zich op jongere talenten die ze vervolgens door kunnen verkopen, zoals Miguel Almiron van Newcastle United. Bij Bayern München loopt tegenwoordig ook een aantal Amerikanen rond."

"Bij LAFC, dat echt mooi voetbal speelt, loopt een Colombiaanse jongen, Eduard Atuesta. Dat lijkt me een typische speler voor Ajax", aldus 'scout' Leerdam. "Een jonge gast die op het middenveld de verbinding tussen verdediging en aanval verzorgt. Die zou daar best mee kunnen."