Vitesse verlicht defensieve zorgen en strikt 20-voudig international van Israël

Vitesse verlicht defensieve zorgen en strikt 20-voudig international van Israël

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 13:45ma 09-09-2019 om 13:45

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 13:55ma 09-09-2019 om 13:55

Vitesse heeft zich definitief versterkt met Eli Dasa. De twintigvoudig international van Israël heeft een contract voor drie seizoenen getekend, melden de Arnhemmers maandag. Hij moet de defensieve zorgen verlichten.

Trainer Leonid Slutsky had na het vertrek van Vyacheslav Karavaev, die voor acht miljoen euro naar Zenit Sint-Petersburg ging, een acuut probleem. Voor de vier posities achterin had hij nog maar vijf opties. Met de komst van Dasa zit hij wat ruimer in zijn opties. De 26-jarige rechtsback was transfervrij na zijn vertrek bij de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv deze zomer.

"In Israël heb ik fantastische en succesvolle jaren gehad. Nu, op 26-jarige leeftijd, wilde ik graag een buitenlands avontuur aangaan", vertelt Dasa op de clubsite. "Sheran Yeini vertelde mij alleen maar positieve verhalen over Vitesse. Spelers kunnen zich hier ontwikkelen en er wordt een speelwijze gehanteerd die mij ligt. Ik sta te trappelen om aan te sluiten en ik ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor de club."

Technisch directeur Mo Allach is blij dat Vitesse ruimer in zijn defensieve opties zit. "Na de lucratieve maar last-minute transfer van Kara, was het duidelijk dat we op de backpositie nog iets wilden doen. We hebben zorgvuldig gehandeld en ons niet laten opjagen door de sluiting van de transferwindow, mede omdat we opties achter de hand hadden."

"Een belangrijke voorwaarde was dat de nieuwe speler fysiek gezien direct instap klaar diende te zijn", aldus Allach. "Met Eli halen we een complete verdediger binnen, die veel ervaring heeft in zowel nationaal als internationaal verband."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws