'Perfecte' Menig tekent in Twente: We hoefden niet lang na te denken

'Perfecte' Menig tekent in Twente: "We hoefden niet lang na te denken"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 15:52ma 09-09-2019 om 15:52

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 17:13ma 09-09-2019 om 17:13

FC Twente heeft zich per direct versterkt met Queensy Menig. De clubloze aanvaller is voor twee seizoenen vastgelegd, meldt de formatie uit Enschede maandagmiddag via de officiële kanalen. 

Menig liet afgelopen week zijn doorlopende contract ontbinden bij FC Nantes. Omdat de vleugelaanvaller transfervrij is, kan Twente hem nu - na het verstrijken van de transferdeadline - vastleggen.

"Er ontstond wat financiële ruimte nadat Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op de laatste dag van de window vertrokken. Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen.

"Met zijn komeetachtige snelheid is hij van het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid."

Lekker voetballen
Menig (24), in het verleden actief bij onder meer Ajax en PEC Zwolle, vindt FC Twente 'een mooie club'. "Een van de clubs die op mijn lijstje stond als ik in Nederland terug zou keren."

"Een aantal jongens ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eindigt FC Twente in het linkerrijtje?

Ja
77%
Nee
23%
(6516 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws