Van der Vaart: 'Paar maanden geleden bijna afgeschreven, bij Ajax en Oranje'

Van der Vaart: 'Paar maanden geleden bijna afgeschreven, bij Ajax en Oranje'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 20:37ma 09-09-2019 om 20:37

Rafael van der Vaart verwachtte een aantal wijzigingen bij het Nederlands elftal, maar niet dat bondscoach Ronald Koeman voor Joël Veltman zou kiezen. Denzel Dumfries is na Duitsland - Nederland (2-4) het kind van de rekening. Ook Marten de Roon en Quincy Promes worden gepasseerd.

Voor hen spelen Davy Pröpper en Donyell Malen. "Ik had Veltman niet verwacht", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Veltman is geen speler die opkomt en met een geweldige voorzet komt. Daarom ben ik verrast."

Veltman staat voor het eerst in twee jaar in de basis bij het Nederlands elftal. De verdediger knokte zich knap terug na een zware knieblessure en is inmiddels weer basisspeler bij Ajax. Ook Koeman ziet het weer in hem zitten. "Het leuke aan Veltman is dat hij een paar maanden geleden bijna afgeschreven is, bij zowel Ajax als het Nederlands elftal. Hij heeft zich toch teruggeknokt."

"Het is geen tactische keuze", voegt Pierre van Hooijdonk toe. "Met Pröpper maak je het snel wat sneller dan met De Roon en Malen voor Promes is ook duidelijk. Veltman is meer een verdediger dan Dumfries. De vraag is of je die echt zo nodig hebt."

Poll

Is Veltman goed genoeg voor Oranje?

(2496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws