Man van 3,5 miljoen meldt zich bij Vitesse: Hoop hier geschiedenis te schrijven

Man van 3,5 miljoen meldt zich bij Vitesse: "Hoop hier geschiedenis te schrijven"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 09:49wo 11-09-2019 om 09:49

Nouha Dicko is blij met zijn overstap van Hull City naar Vitesse. In de slotfase van de transferwindow kwam de transfer van de Malinese aanvaller snel rond. 

In Hull was Dicko (27) op een zijspoor beland. Slutsky, voormalig manager van The Tigers, kende Dicko nog goed: hij betaalde een paar jaar geleden zo'n 3,5 miljoen euro voor hem. "De transfer naar Vitesse vond plaats in vier of vijf dagen", blikt de aanvaller terug in de Gelderlander. "Slutsky vroeg mijn agent om een aanvaller. Uiteindelijk kwamen ze bij mij uit. Ik was meer dan blij. Dit is een grote club."

"Ik had niet veel uitzicht op speeltijd. Ik werd onder Slutsky gehaald. Met een andere manager kwamen er ook andere plannen. Dit is voor mij een uitkomst. De Eredivisie is een goede competitie. Ik ben ook fit. Ik heb de voorbereiding bij Hull meegemaakt. Ik kan meteen aansluiten."

Veel weet Dicko (nog) niet over z'n nieuwe club. "Ik ken Vitesse als buitenstaander. Van televisie. Van verhalen. De geschiedenis ken ik niet tot in detail. Maar ik hoop hier wel geschiedenis te schrijven."

Vitesse hervat de competitie aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen PSV. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws