LIVE-discussie: Ten Hag verrast met Ajax-defensie en ruimt plek in voor Schuurs

LIVE-discussie: Ten Hag verrast met Ajax-defensie en ruimt plek in voor Schuurs

14-09-2019 17:23 Laatste update: 17:34
135

Ajax begint zaterdag met Perr Schuurs en Klaas-Jan Huntelaar aan de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Sergiño Dest en David Neres zitten daardoor op de bank.

Erik ten Hag kiest in de Johan Cruijff Arena voor Schuurs in het centrum van de verdediging, waardoor Joël Veltman begint als rechtsback. Dat gaat ten koste van Dest. Het worden de eerste Eredivisie-minuten van Schuurs sinds de tweede speelronde.

Door rentree van Huntelaar in de basiself van Ajax zit Neres op de bank. Huntelaar wordt geflankeerd door Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Achter de naam van de Ajax-aanvoerder stond nog een vraagteken, omdat hij afgelopen week geblesseerd raakte bij Servië. Quincy Promes begint als 10.

Bij Heerenveen maakt Joey Veerman zijn basisdebuut. De twintigjarige middenvelder kwam deze zomer over van FC Volendam. Ook heeft trainer Johnny Jansen een basisplek ingeruimd voor oud-Ajacied Sven Botman.

In Amsterdam wordt om 18.30 uur afgetrapt. Heerenveen was begin 2019 de laatste club die Ajax van een zege afhield in eigen huis. De ploeg van Ten Hag neemt het dinsdag op tegen Lille OSC in de Champions League.

De opstellingen:

Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico; Martínez, Álvarez, Promes; Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

No Poll