Update: 'Claim' Tadic niet succesvol: Huntelaar krijgt Ajax-treffer op zijn naam

Update: 'Claim' Tadic niet succesvol: Huntelaar krijgt Ajax-treffer op zijn naam

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 15:24zo 15-09-2019 om 15:24

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 19:25ma 16-09-2019 om 19:25

Niet Dusan Tadic, maar Klaas-Jan Huntelaar is op het wedstrijformulier de maker van het curieuze openingsdoelpunt van Ajax tegen sc Heerenveen. Scheidsrechter Allard Lindhout geeft aan dat die beslissing nog aangepast kan worden.

"Als een speler van Heerenveen de bal had aangeraakt, zou ik er ook geen eigen doelpunt van maken", licht Lindhout toe tegenover Ajax Life. De beelden zullen echter nog nader bekeken worden. "Daar gaat de KNVB over, want ik heb het doelpunt al aan Huntelaar gegeven. Maar als partijen als Opta Tadic zeggen en de KNVB dat ook vindt, wordt het veranderd naar Tadic."

Tadic vindt het geen probleem dat hij tot maandag moet wachten. Voor de Serviër is het evenwel duidelijk: de treffer behoort hem toe. "Geen probleem, ik neem het doelpunt wanneer het komt! Ik voelde ook echt iets. De bal raakte mij hard", vertelt de aanvaller. "Huntelaar zei dat ik omlaag moest, dus ik ging omlaag."

"We waren al met elkaar aan het geinen", aldus Tadic. "Dit was jouw mooiste assist ooit en mijn grappigste doelpunt, zei ik tegen Klaas-Jan. Maar het blijft het belangrijkste om onze wedstrijden te winnen. Het is altijd leuk om te scoren of een assist te geven, maar dan wel bovenop een overwinning."

Update: Klaas-Jan Huntelaar is definitief de maker van het eerste Ajax-doelpunt in de wedstrijd tegen sc Heerenveen van zaterdag (4-1). De spits zag in de veertiende minuut via de rug van Dusan Tadic een vrije trap in het doel vliegen. De KNVB volgt scheidsrechter Allard Lindhout, die al aangaf dat hij de naam van Huntelaar op het wedstrijdformulier had gezet. De bond en Opta zien dus geen reden om daar verandering in te brengen, weet het ANP.

Tijdens de persconferentie maandag vertelde trainer Erik ten Hag nog dat 'scherprechter' Joël Veltman de Serviër de maker van het doelpunt vond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws