VP's Elftal van de Week: magistrale Malen, debuterende Reza en duo van Ajax

16-09-2019 09:00 Laatste update: 09:05
35

In speelronde zes van de Eredivisie vielen zó veel doelpunten, dat we ons complete Elftal v/d Week hadden kunnen samenstellen uit aanvallers. Toch maar niet gedaan. Deze elf namen zijn het uiteindelijk geworden.

Joël Drommel (FC Twente)
Drommel is uitstekend begonnen aan dit seizoen. Op bezoek bij Fortuna Sittard verrichtte de goalie diverse knappe reddingen.

Leroy Fer (Feyenoord)
Grote uitblinker in de eerste helft van Feyenoord-ADO Den Haag (3-2). Kapitein op het Rotterdamse middenveld.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
Nee, Meulensteen staat niet in dit lijstje omdat RKC lekker aan het verdedigen was. De verdediger van de Brabanders pegelde voor rust een bal in de kruising met 135 kilometer per uur.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Fantastische wedstrijd tegen sc Heerenveen. Tagliafico scoorde zowel voor als na rust. De tweede treffer van de Argentijn - een volley - was van grote schoonheid.

Hakim Ziyech (Ajax)
Als Ziyech het op z'n heupen heeft, is het werkelijk een voorrecht om naar de Ajax-stilist te mogen kijken. Tegen z'n oude club sc Heerenveen lukte bijna alles.

Calvin Stengs (AZ)
On fire op zaterdagavond. Stengs liep de weerloze verdedigers van Sparta aan alle kanten voorbij.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Ihattaren lijkt elke week beter te worden. Zeventien jaar pas en nu al zo goed en dominant in het rood-wit. Samen met Donyell Malen - hij komt zo aan bod -  de grote ster tegen Vitesse.

Reza Ghoochannejhad (PEC Zwolle)
Debutant Reza schreef zondag Eredivisie-geschiedenis in Zwolle. Nooit eerder maakte een invaller vier doelpunten na zijn rentree. In een halfuur tijd bezorgde de Iraniër zijn nieuwe club hoogstpersoonlijk een 6-2 zege.

Donyell Malen (PSV)
Malen bekroonde een droomweek met een droomwedstrijd in het Philips Stadion. Na zijn Oranje-debuut tegen Duitsland, inclusief doelpunt, was het een week later vijf keer (!) raak tegen Vitesse.

Myron Boadu (AZ)
Op basis van de eerste weken van dit seizoen durven we wel te stellen dat Boadu een héle goede spits gaat worden. Op achttienjarige leeftijd is hij al ontzettend compleet. Na tien duels (competitie en Europa League) staat Boadu op zeven treffers en drie assists.

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
Regelmatig verguisd door een bepaalde analist, maar Dessers deed het zondag uitstekend tegen een zéér zwak Willem II. In de eerste helft scoorde de Belgische spits twee keer.

Wie vond jij de beste speler van speelronde zes? Deel het in de comments!