Vermeulen ziet probleem Ajax: 'Ten Hag kennende doet hij geen oog dicht'

Vermeulen ziet probleem Ajax: 'Ten Hag kennende doet hij geen oog dicht'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 08:13wo 18-09-2019 om 08:13

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 08:59wo 18-09-2019 om 08:59

Arno Vermeulen vraagt zich af of Erik ten Hag lekker geslapen heeft ondanks de 3-0 overwinning op OSC Lille in de Champions League. Ajax was aanvallend overtuigend en sterk, maar verdedigend zeer kwetsbaar.

"Ze hebben veel kansen gecreërd. Daar zullen ze tevreden mee zijn, maar Ten Hag kennende doet hij geen oog dicht", zegt NOS-commentator Vermeulen bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Ajax gaf wel heel veel kansen weg. Hij zal nog wel een paar uur nadenken over hoe hij dat zondag (tegen PSV, red.) beter moet doen", verwacht Vermeulen. "Het had twee kanten. Het zag er af en toe uitermate frivool uit, écht Ajax, maar het was ook erg slordig. Normaal gesproken krijgen ze een of twee tegengoals, dus dat was een beetje mazzel."

Ten Hag koos tegen Lille voor Quincy Promes, Lisandro Martínez en Edson Alvárez op het middenveld. Vermeulen licht de Mexicaan uit, die eigenlijk voor de verdediging is gehaald. "Het is anders dan je gewend went. Hij scoort makkelijk en heeft veel fysiek. Het is misschien niet het meest verfijnde, maar dat moet je misschien vergeten. Marin is daarvoor gekocht, maar dat liep niet."

"Hij scoorde ook niet, terwijl hij dat in België wel deed. Alvárez scoort nu wel. Het probleem is dat het seizoen begonnen is, dus je kunt niet blijven experimenten. Zondag spelen ze tegen PSV. Je hebt het idee dat Ajax een paar weken tekort komt. Het gevoel is dat er in de komende weken nog wat dingen gaan veranderen in het proces."

>> Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's! <<

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Vermeulen?

(1698 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws