PSV opent tegen 'zoekende' Portugezen: 'Daar gingen ze met 5-0 onderuit'

PSV opent tegen 'zoekende' Portugezen: 'Daar gingen ze met 5-0 onderuit'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 15:29do 19-09-2019 om 15:29

Laatste update: donderdag 19 september 2019 om 15:41do 19-09-2019 om 15:41

Stan Valckx zal donderdagavond met bovengemiddelde interesse kijken naar PSV - Sporting Portugal. In zijn actieve carrière als verdediger speelde hij zowel voor PSV als voor de Portugese club.

Donderdag treffen PSV en Sporting Portugal elkaar in de eerste groepswedstrijd van de Europa League. "Ik denk dat het een 50/50-wedstrijd wordt", zegt Valckx op de website van PSV. "Beide ploegen zijn heel actief geweest op de transfermarkt en hebben veel mutaties gehad. Ik heb een tijdje terug de wedstrijd van Sporting tegen Braga gekeken en je zag dat er nog wel werk aan de winkel was. Ook bij de Portugese supercup gingen ze 5-0 onderuit tegen Benfica. Ze zijn nog zoekende."

"Aan de andere kant heeft PSV ook een stroeve start gehad maar er zijn veel goede ontwikkelingen geweest in de laatste weken. Met name aan de bal doet PSV het goed, maar Portugese spelers raken niet zenuwachtig als ze de bal niet hebben. Wanneer ze wel aan de bal zijn kun je snel en aanvallend voetbal verwachten, dus het kan erg spannend worden", aldus Valckx. 

Na een prima start van het seizoen - een gelijkspel en vier zeges - is PSV gedeeld koploper van de Eredivisie. Sporting Portugal won slechts twee van de eerste vijf competitiewedstrijden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws