Barcelona nam jaar voor overstap al contact op: 'Was beter bij Ajax te blijven'

Barcelona nam jaar voor overstap al contact op: 'Was beter bij Ajax te blijven'

21-09-2019 13:31 Laatste update: 14:27
23

Barcelona meldde zich een jaar voor de daadwerkelijke overstap van Frenkie de Jong naar de club al bij Ajax om over een transfer van de middenvelder te praten. De Jong koos er destijds echter voor om nog een jaar bij Ajax te blijven.

"Het was in de vorige zomer, in 2018", vertelt een openhartige De Jong in El Periodico. "Ze namen contact op met Ajax en mijn agent. Ik had het gevoel dat het beter was om nog een jaar in Amsterdam te blijven, Ajax wilde me ook nog niet verkopen." De zaakwaarnemer van de middenvelder, Ali Dursun, belde hem op om over de interesse van Barça te praten. "Dat maakt je natuurlijk trots."

Ondanks de kans om naar Spanje te vertrekken bleef De Jong dus bij Ajax. "Ik was duidelijk, vond dat ik nog een jaar in Amsterdam moest blijven. Ik was nauwelijks een volwaardig onderdeel van het eerste elftal en raakte een periode geblesseerd. Ik wilde spelen, daarom was het beter om bij Ajax te blijven."

De Nederlandse middenvelder had meer opties tijdens de zomerse transferperiode, maar koos voor Barcelona. "Als ik het niet eens was geworden met Barcelona was het waarschijnlijk Paris Saint-Germain of Manchester City zijn geworden. Maar dat is natuurlijk lastig om nu te zeggen."