Bedenkelijke bijrol voor Ehizibue tijdens eerste Oktoberfest-dag in München

Bedenkelijke bijrol voor Ehizibue tijdens eerste Oktoberfest-dag in München

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 17:24za 21-09-2019 om 17:24

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 17:26za 21-09-2019 om 17:26

Bayern München heeft zich in elk geval voor een paar uur aan kop van de Bundesliga genesteld. Der Rekordmeister boekte thuis een probleemloze zege op promovendus 1. FC Köln en zag het verrassend presterende SC Freiburg in eigen huis knoeien.

Kingsley Ehizibue stond in de basis bij Die Geissböcke, maar moest na een uur al de kleedkamer opzoeken. De van PEC Zwolle overgekomen rechtsback liep Philippe Coutinho in de rug, gaf een penalty weg en kreeg rood. Coutinho schoot zelf de penalty binnen, moest na ingrijpen van de VAR nog eens aanleggen, maar schoot alsnog de derde Bayern-goal van de middag binnen. Robert Lewandowski had de 1-0 en de 2-0 voor zijn rekening genomen, Ivan Perisic maakte er met een diagonale inzet 4-0 van en zorgde voor een extra feestelijke opening van de Oktoberfesten.

SC Freiburg had bij aanvang van de zaterdag één punt meer dan Bayern, maar kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen FC Augsburg. RB Leipzig en Borussia Dortmund komen later dit weekend nog in actie en kunnen nog over Bayern heen klimmen.

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz herpakte zich na de ruime 4-0 nederlaag bij Borussia Dortmund en het Champions League-verlies tegen Lokomotiv Moskou. Kevin Volland en Lucas Alario hadden al na 25 minuten voor een comfortabele 2-0 stand gezorgd tegen Union Berlin, waar Sheraldo Becker na één helft gewisseld werd. De gasten moesten de wedstrijd met tien man uitspelen na een rode kaart voor Sebastian Polter, maar in de score kwam geen verandering meer. De andere club uit Berlijn boekte wél een zege: Hertha BSC won na een vroege sologoal van Javairô Dilrosun met 2-1 van SC Paderborn.

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws