Ten Hag zorgt opnieuw voor gefronste wenkbrauwen: 'De cheaters van PSV'

Ten Hag zorgt opnieuw voor gefronste wenkbrauwen: 'De cheaters van PSV'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 16:36zo 22-09-2019 om 16:36

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 16:44zo 22-09-2019 om 16:44

Vrijdag op de persconferentie viel het woord cowboys bij Ajax. Trainer Erik ten Hag sprak voor het duel met PSV over 'bedriegers', die in toom moeten worden gehouden. Ten Hag doelt op spelers die niet vasthouden aan een bepaalde positie en neemt nummer tien Mohammed Ihattaren als voorbeeld.

Ten Hag weet hoe hij PSV gaat bestrijden. "Je gaat altijd van eigen kracht uit. Dat is mijn filosofie en die van Ajax, maar je moet rekening houden met de tegenstander. We hebben veel grote wedstrijden gespeeld, maar dit is ook een grote wedstrijd", zegt Ten Hag bij FOX Sports. "Zij hebben een bepaalde kracht. Daar moet je op inspelen. Dat doen we op onze eigen manier. In balbezit willen we geduldig zijn. We moeten zorgen dat we veel aan de bal zijn en dat ook blijven."

Maar wat als Ajax de bal verliest? "We moeten dan compact staan. Daarom moeten we geduldig zijn in balbezit zodat we kunnen opsluiten en we op de cheaters van PSV kunnen komen en gelijk druk kunnen geven", zegt Ten Hag, die vervolgens uitlegt wat hij met cheaters bedoelt. "Ik bedoel de bedriegers. Wie dat zijn? Vooral Ihattaren, die kan dat fantastisch goed. Hoe hij tussen de linies beweegt en vrijstaat terwijl de tegenstander de bal heeft. Dat is heel knap van die jongen."

Ten Hag verwacht dat PSV Ajax onder druk gaat zetten. "De tegenstander en trainer kennende zullen ze proberen om ons te overrulen. Als ze succes hebben zullen ze teruggaan en anders ook, dat verwacht ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws