VP's Elftal van de Week: vier hofleveranciers en dé uitblinker van PSV - Ajax

VP's Elftal van de Week: vier hofleveranciers en dé uitblinker van PSV - Ajax

23-09-2019 10:00
42

In het weekend van PSV - Ajax zijn Vitesse, Heracles Almelo, Sparta en Willem II met elk twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De zeventienjarige Mohamed Ihattaren is de enige acteur uit de Eredivisie-topper die in de lijst staat.

Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo)
Willem II kreeg in Tilburg legio kansen, maar scoorde slechts één keer tegen VVV. Dat had te maken met één man: Kirschbaum. De doelman van VVV stopte zelfs een penalty, maar moest in de rebound capituleren.

Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)
Op de slotdag van de transferperiode zag hij tot zijn teleurstelling een transfer naar Stade Reims in rook opgaan, maar Zeefuik is alleen maar beter gaan voetballen. Tegen PEC Zwolle speelde de rechtsback weer ijzersterk.

Pantelis Hatzidiakos (AZ)
Ron Vlaar was er niet bij in Den Haag, waardoor Hatzidiakos een kans kreeg van trainer Arne Slot. Die greep de verdediger met beide handen aan. John van 't Schip, bondscoach van Griekenland, zal het genoteerd hebben.

Mats Knoester (Heracles Almelo)
Speelde voor het eerst in de Twentse burenruzie tussen Twente en Heracles, maar had geen last van koudwatervrees. De talentvolle verdediger (20) krijgt de smaak steeds beter te pakken.

Bryan Smeets (Sparta)
Al het hele seizoen is Smeets de gangmaker bij Sparta. In het gewonnen thuisduel met RKC (4-0) opende hij de score. Het was de tweede Eredivisie-goal in zijn carrière, na zijn historische gelijkmaker voor De Graafschap tegen Ajax in 2015.

Mauro Junior (Heracles Almelo)
Kan voorlopig niet meer stuk in Almelo. Door twee doelpunten van de Braziliaan versloeg Heracles buurman FC Twente. Als Mauro zo doorgaat, komt een doorbraak bij PSV weer serieus in beeld.

Oussama Tannane (Vitesse)
Heeft veel problemen gehad de laatste jaren, maar Tannane blijft een speler met bijzondere kwaliteiten. Zaterdag was hij met twee assists doorslaggevend voor Vitesse tegen Fortuna Sittard.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Het is een genot om naar Ihattaren te kijken. De spelmaker van PSV was dé smaakmaker tijdens de topper tegen Ajax, en dan te bedenken dat hij nog maar zeventien jaar oud is.

Che Nunnely (Willem II)
Kwam afgelopen zomer over van Ajax en liet tegen VVV zien dat hij een Eredivisie-sensatie kan worden. Hij kreeg zaterdagavond geen assist op zijn naam, maar dat lag vooral aan de slordigheid van zijn ploeggenoten.

Halil Dervisoglu (Sparta)
Een doelpunt en een assist: dat is een rapport waarmee je kunt thuiskomen na een weekendje Eredivisie. Als Dervisoglou daadwerkelijk in de winter naar Brentford gaat, is dat een aderlating voor Sparta.

Bryan Linssen (Vitesse)
De kleine kopspecialist was goud waard in de 'Airborne-wedstrijd' van Vitesse tegen Fortuna Sittard. Met twee doelpunten in de slotfase - natuurlijk met het hoofd - leidde hij zijn ploeg naar de winst.