FIFA ernstig in verlegenheid: mogelijke manipulatie rond verkiezing Messi

FIFA ernstig in verlegenheid: mogelijke manipulatie rond verkiezing Messi

26-09-2019 16:27 Laatste update: 16:29
84

De FIFA is in verlegenheid gebracht door Juan Ramon Berrera en Zdravko Logarusic. De aanvoerder van Nicaragua en bondscoach van Sudan betichten de wereldvoetbalbond van manipulatie bij de verkiezing van The Best FIFA Men's Player Award.

Lionel Messi werd maandagavond in Milaan gelauwerd als de beste voetballer ter wereld, vóór Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk. De laatste dagen sijpelen echter berichten door dat de uitslag gemanipuleerd is. Berrera en Logarusic blijken helemaal niet op de Argentijn te hebben gestemd.

Toen de FIFA de keuzes van alle stemgerechtigden openbaar maakte, viel Berrera naar eigen zeggen bijna van zijn stoel van verbazing. Volgens de wereldvoetbalbond had Nicaragua-aanvoerder Lionel Messi op nummer éen gezet, maar hij diende nooit een stem in.

Een soortgelijk verhaal wordt verkondigd door Logarusic, bondscoach van Sudan. Hij stemde wel, maar niet op de spelers die de FIFA bekendmaakte als zijn top-drie. Op de officiële FIFA-kanalen viel te lezen dat Logarusic stemde op Lionel Messi, Sadio Mané en Virgil Van Dijk. Naar eigen zeggen koos de bondscoach echter voor Mohamed Salah, Mané en Kylian Mbappé.