'Buitengewone en exceptionele' De Ligt maakt grote indruk op Buffon

'Buitengewone en exceptionele' De Ligt maakt grote indruk op Buffon

29-09-2019 07:30
52

Matthijs de Ligt toont duidelijk beterschap in het shirt van Juventus, zo luidt het oordeel van de Italiaanse media na de 2-0 zege op SPAL. Ook Gianluigi Buffon steekt de loftrompet over de twintigjarige Nederlandse verdediger.

"Ik zag een buitengewone speler", stelt Buffon op de clubsite over de oud-Ajacied. "Hij was heel geconcentreerd. Van de eerste tot en met de laatste minuut was hij exceptioneel." De 41-jarige doelman beleefde zelf een primeur zaterdag. Hij speelde zijn 903e wedstrijd in clubverband, waarmee hij AC Milan-icoon Paolo Maldini onttroont als de Italiaan met de meeste duels.

De Ligt kan ook op positieve beoordelingen rekenen van de Italiaanse media. De Corriere dello Sport stelt dat de Oranje-international 'tekenen van groei' toont en zag hem diverse aanvallers afstoppen. Hij wordt beloond met een 6,5. Datzelfde cijfer krijgt De Ligt ook toebedeeld van Calciomercato.

Volgens het Italiaanse FOX Sports was de mandekker een van de beste spelers op het veld: hij krijgt net als doelpuntenmakers Miralem Pjanic en Cristiano Ronaldo een 7. 'Hij raakt steeds meer vertrouwd met het niveau van Juventus. SPAL leverde weliswaar nauwelijks problemen op, maar De Ligt was het hele duel foutloos.'

La Gazzetta dello Sport en Tuttosport hebben weinig aandacht voor De Ligt. Zij reppen voornamelijk over de Pjanic- en Ronaldo-show.