VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, Oranje-kandidaten bij AZ

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, Oranje-kandidaten bij AZ

30-09-2019 10:00 Laatste update: 10:55
51

Feyenoord is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Rotterdammers versloegen FC Twente in De Kuip en vaardigen drie spelers af. AZ is met twee spelers vertegenwoordigd.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Heracles was niet opgewassen tegen het ijzersterke AZ en ging met 2-0 over de knie, maar Blaswich trof geen blaam. Met een aantal uitstekende reddingen hield hij zijn ploeg nog lang in de race.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Aanvoerder, leider, boegbeeld: Janssen is van onschatbare waarde voor FC Utrecht. Met een knappe treffer - uiteraard met het hoofd - leidde hij zijn ploeg ook nog eens langs Willem II.

Edgar Ié (Feyenoord)
De start van Ié in De Kuip was indrukwekkend, maar de kritiek laaide langzaam op door zijn matige spel van de laatste weken. Tegen FC Twente stond hij er echter weer.

Daley Blind (Ajax)
De dirigent van Ajax tegen FC Groningen. Hij is véél meer dan een simpele centrale verdediger, die tegenstanders uitschakelt. In de Eredivisie is Blind al weken superieur.

Teun Koopmeiners (AZ)
Deze week wordt de voorselectie van het Nederlands elftal bekend. Het is dat Jong Oranje een belangrijke kwalificatiewedstrijd speelt en Koopmeiners aanvoerder is, anders had de AZ-uitblinker zomaar een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman kunnen krijgen.

Pablo Rosario (PSV)
Bijna twee jaar had hij nodig om zijn eerste Eredivisie-doelpunt te maken voor PSV, maar de beer is los: Rosario scoorde tegen PEC Zwolle voor de tweede keer in vier dagen tijd. Hij lijkt de de weg naar boven weer te hebben gevonden.

Calvin Stengs (AZ)
Eigenlijk zou Stengs een wedstrijdje mogen uitrusten, maar door een blessure bij teamgenoot Albert Gudmundsson moest hij na een half uur van de bank komen. Prompt werd Stengs de grote uitblinker in Den Haag.

Luciano Slagveer (FC Emmen)
Een assist, gevolgd door een doelpunt en een publiekswissel in blessuretijd: Slagveer heeft weleens mindere dagen gekend. De aanvaller voelde zich als een vis in het water tegen een armetierig ADO Den Haag.

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Heerenveen legde afgelopen zomer twee miljoen euro op tafel voor Ejuke. Geen misselijk bedrag, maar tegen VVV-Venlo was de Nigeriaanse vleugelflitser goud waard. Scoorde twee keer.

Sam Larsson (Feyenoord)
Het is vriezen of dooien met Larsson, maar zondag tegen FC Twente had de Zweedse aanvaller een uitstekende dag. Met 'tweeënhalve goal' stond Larsson aan de basis van de 5-1 zege.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Feyenoord kampt met een spitsenprobleem, maar als Sinisterra zo blijft spelen als zondag is van een probleem geen sprake meer. De tot voor kort onzichtbare Colombiaan, van nature een vleugelaanvaller, speelde de pannen van het dak tegen FC Twente.