Van der Sar sprak met De Ligt over Juventus: 'Het spelletje paste niet bij mij'

Van der Sar sprak met De Ligt over Juventus: 'Het spelletje paste niet bij mij'

05-10-2019 10:24
37

Als hij het over kon doen zou Edwin van der Sar in 1999 niet de overstap naar Juventus maken. Uiteindelijk bleek de keuze voor De Oude Dame geen gelukkige voor de algemeen directeur van Ajax.

Van der Sar speelde in zijn carrière voor Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Één keuze zou hij nu niet gemaakt hebben. "Ik zou niet naar Juventus zijn gegaan", zegt Van der Sar bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

"Het paste totaal niet bij mijn type spel. Ik heb in Italië gezeten met de directeur en trainer. Ze zeiden dat ze net als Ajax wilden gaan spelen, dus voetballend en ver van de goal af. Ik heb zelf ook niet op mijn niveau gepresteerd en de ballen tegengehouden die ik wel tegen kon houden, maar het spelletje paste niet helemaal bij mij."

Van der Sar heeft daar met Matthijs de Ligt over gesproken, die twee maanden geleden voor 75 miljoen euro de overstap maakte naar Turijn. "Ik heb nog een half uur met Matthijs gesproken, een paar dagen voordat het definitief rondkwam. Dat heb ik inderdaad besproken met hem."

"Matthijs heeft ook met de trainer (Sarri, red.) gesproken. Ik vind het een ongelooflijke gast, een jongen van twintig die zo wijs is. Hij heeft alle tijd om het verdedigen te kunnen leren. Juventus is in de afgelopen twintig jaar misschien wel een betere club geworden dan toen ik erheen ging."