LIVE-discussie: Basisplaats voor Huntelaar bij Ajax in uitduel met ADO

LIVE-discussie: Basisplaats voor Huntelaar bij Ajax in uitduel met ADO

06-10-2019 11:00 Laatste update: 11:10
289

Klaas-Jan Huntelaar begint zondag in de basis in de uitwedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag. Trainer Erik ten Hag passeert Edson Álvarez ten opzichte van het Champions League-duel met Valencia.

De absentie van de Mexicaan in de basiself van Ajax betekent dat Donny van de Beek naast Lisandro Martínez centraal op het middenveld staat. Hakim Ziyech, Quincy Promes en Dusan Tadic spelen in de rug van Huntelaar. Dat betekent dat ook David Neres weer op de bank zit. In de achterhoede voert Ten Hag geen wijzigingen door. Sergiño Dest krijgt opnieuw de voorkeur boven Noussair Mazraoui. Ook Joël Veltman, Daley Blind en Nicolas Tagliafico behouden hun plek.

ADO-coach Fons Groenendijk ruimt een basisplaats in voor Danny Bakker. Pawel Cibicki neemt plaats op de bank, waardoor John Goossens naar de linkerflank verhuist. Doelman Luuk Koopmans verschijnt voor de derde keer op rij aan de aftrap. Eerste keus Robert Zwinkels is nog steeds niet helemaal fit.

ADO wist sinds 2011 niet meer te winnen van Ajax. Vorig jaar trokken de Amsterdammers met 1-5 aan het langste eind in het Kyocera Stadion. De ploeg van Ten Hag is momenteel de koploper van de Eredivisie, ADO bezet de zestiende plek.

Overigens zal de clubleiding van Ajax niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. De Eredivisie-kampioen protesteert tegen het feit dat de Amsterdamse fans niet welkom zijn in Den Haag. Ook de ADO-aanhang staat stil bij de afwezigheid van de uitfans. Vak Midden Noord zal tijdens de eerste twaalf minuten leeg blijven.

De opstellingen

ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Malone, Immers, Bakker; Summerville, Kramer, Goossens

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Promes, Martínez; Ziyech, Huntelaar, Tadic.