Heerenveen is Noorse spits niet vergeten: 'We zijn met ze in gesprek'

Heerenveen is Noorse spits niet vergeten: 'We zijn met ze in gesprek'

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 09:56di 08-10-2019 om 09:56

SC Heerenveen wil een nieuwe poging wagen voor de Noor Runar Espejord. De 23-jarige spits van Tromso IL was afgelopen zomer al in beeld van het Abe Lenstra Stadion, maar een transfer kwam door een blessure niet van de grond.

In januari moet Espejord alsnog de overstap maken naar Heerenveen, dat met Jens Odgaard momenteel slechts één echte spits in huis heeft. Volgens iTromso zijn de onderhandelingen inmiddels gaande. "Ze volgen Runar al voor langere tijd. We zijn met ze in gesprek, we zullen zien wat daar uitkomt", wordt technisch manager Svein-Morten Johansen geciteerd door FeanOnline.

De Noorse krant Aftenposten meldde zondag al dat technisch manager Gerry Hamstra en hoofd scouting Karel Brandsma van de Friezen op de tribune zaten tijdens het duel van Tromso met Kristiansund (5-0). De 1.89 meter lange Espejord nam de laatste treffer voor zijn rekening. Het was zijn derde goal in twaalf duels.

Hamstra gaf vorige maand al prijs dat Espejord nog altijd in beeld is. "Dat heeft allemaal wel in de kranten gestaan." Volgens de technisch manager ging een transfer afgelopen zomer niet door, omdat de spits nog niet fit genoeg was. Espejord kampte tussen juni en augustus met een liesblessure.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws