Vader van ex-FC Twente-doelman trekt conclusie en verlaat Bulgaarse voetbalbond

Vader van ex-FC Twente-doelman trekt conclusie en verlaat Bulgaarse voetbalbond

Gepubliceerd: dinsdag 15 oktober 2019 om 15:38di 15-10-2019 om 15:38

Borislav Mikhailov (links op de foto) heeft zijn conclusies getrokken na de nu al beruchte EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Engeland. De ex-keeper en vader van voormalig FC Twente-doelman Nikolay Mikhailov heeft dinsdag afscheid genomen als voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond.

De BFU heeft het nieuws bevestigd via de officiële kanalen. Na de door racistische uitlatingen ontsierde wedstrijd tegen Engeland was de positie van Mikhailov in feite onhoudbaar. Minister-president Boyko Borissov riep eerder op de dag al om het vertrek van de oud-doelman, lid van het gouden Bulgaarse team dat in 1994 vierde werd op het WK. Mikhailov weigerde in eerste instantie zijn post te verlaten, maar heeft zijn positie nu toch ter beschikking gesteld.

De Bulgaarse voetbalbond heeft voor vrijdag een vergadering uitgeschreven en hoopt tegen die tijd een opvolger van de oud-doelman te kunnen presenteren. Mikhailov blijft bereid om 'op iedere manier mee te kunnen helpen aan de ontwikkeling van het Bulgaarse voetbal', laat de BFU weten in zijn statement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws