Van der Vaart: 'Ik wilde er niet over beginnen, omdat het dan een Manolevje wordt'

Van der Vaart: 'Ik wilde er niet over beginnen, omdat het dan een Manolevje wordt'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 08:46ma 21-10-2019 om 08:46

Rafael van der Vaart is opnieuw kritisch op PSV-verdediger Timo Baumgartl. In het duel met FC Utrecht maakte de Duitse verdediger een matige indruk, zo oordeelt de analist bij Studio Voetbal. Het is niet de eerste keer dat Van der Vaart kritisch naar Baumgartl kijkt.

PSV ging zaterdag met 3-0 onderuit bij Utrecht. "De verdediging van PSV was niet zo best. Ik wilde er eigenlijk niet over beginnen, omdat het dan een soort Manolevje (grappen van Van der Gijp, red.) wordt", zegt Van der Vaart. "We hadden het net over zeven miljoen (Senesi, red), deze kostte tien miljoen."

"Het is een verdediger die niet echt verdedigt. Hij ging de duels niet in en werd een keer simpel voorbij gelopen door Kerk. Hij deed eigenlijk niet veel. Eerste dacht ik dat hij aan de derde goal niet veel kon doen, maar volgens mij had hij een kans als hij met links in plaats van rechts zou glijden."

Baumgartl reageerde afgelopen weekend in het Eindhovens Dagblad op Van der Vaart, die al eerder kritisch was. "Hij heeft in de Bundesliga twee keer tegen me gespeeld en twee keer verloren, misschien heeft dat er ook mee te maken", grapte hij. "Nee, hij moet dat natuurlijk gewoon zeggen als hij het vindt. We hebben vrijheid van meningsuiting in Europa en dat is een groot goed. Dat ik het er totaal niet mee eens ben, is een ander verhaal."

"Dat klopt ook. Ik heb nog nooit van Stuttgart gewonnen", reageert Van der Vaart. "We geven hem ook de kans, maar we leven vandaag en het was niet zo best."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Van der Vaart?

(1242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws