Ten Hag prijst 'Ajax-leider': 'Ik zet hem als eerste op het wedstrijdformulier'

Ten Hag prijst 'Ajax-leider': 'Ik zet hem als eerste op het wedstrijdformulier'

31-10-2019 14:18
90

De geïrriteerde reactie van Hakim Ziyech op zijn wissel in de tweede helft van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (4-0) is deze onderwerp van gesprek geweest bij Ajax. Dat stelt trainer Erik ten Hag, die het incident met de mantel der liefde bedekt.

Ziyech en Ten Hag klaarden zondag al de lucht, maar donderdag - op de persconferentie voor PEC Zwolle-uit - liet de Ajax-trainer zich er toch weer over uit. Ten Hag wisselt naar eigen zeggen júist omdat Ziyech zo belangrijk is. "Hij is de belangrijkste speler, dus die stel je altijd op in de basis. De anderen staan ook weleens wissel", maakt hij duidelijk, geciteerd door de NOS.

"Het is maar hoe je het uitlegt. Maar laat er geen misverstand over bestaan, Ziyech zet ik als eerste op het wedstrijdformulier", vervolgt Ten Hag. "Ik denk dat hij geweldig grote stappen heeft gemaakt in het afgelopen jaar. Dat hij fantastisch kan voetballen is één, maar dat hij meer en meer de leidersrol op zich neemt is ook duidelijk."

Feit blijft dat Ziyech in slechts zeven van de zeventien wedstrijden het eindsignaal haalde. Ten Hag countert: "Het wordt nu op Hakim geprojecteerd. Vorig jaar gebeurde dat bij Donny (van de Beek, red.) en David (Neres). En begin dit seizoen op Quincy (Promes), die werd ook zes wedstrijden gewisseld. Dit is een nieuwe fase waar Ajax in zit. We hebben meerdere keuzes."