'PSV haalde me voor veel geld binnen, maar ik kwam daar niet tot m'n recht'

'PSV haalde me voor veel geld binnen, maar ik kwam daar niet tot m'n recht'

Gepubliceerd: vrijdag 1 november 2019 om 21:02vr 01-11-2019 om 21:02

Adam Maher vindt dat PSV-trainer Phillip Cocu niet duidelijk genoeg naar hem is geweest. De middenvelder werd destijds overgenomen van AZ, maar kon de verwachtingen in Eindhoven niet waarmaken. Maher vindt dat hij verkeerd is gebruikt door PSV.

"Ik ben iemand die eerlijk is en altijd als eerste naar zichzelf kijkt. Ik heb daar heel veel gedaan", zegt Maher tegen FOX Sports. "Zeker ook in de tijd dat het minder ging heb ik veel gegeven om terug te komen naar waar ik hoorde te staan, maar soms heb je met dingen te maken die je niet in de hand hebt."

"Ik had als nummer tien een heel goed seizoen achter de rug bij AZ. Dan kom je bij een club die je voor die positie voor veel geld heeft binnengehaald, maar waar je niet tot je recht komt", vervolgt hij. "Dan moet je het uitzoeken op een positie waar je nog nooit hebt gespeeld. Iedereen weet wat er op een positie wordt gevraagd, maar ik had meer duidelijkheid nodig. Je maakt als achttienjarige jongen een transfer naar een topclub. Ik speel nu ook op zes, maar er is wel veel duidelijkheid."

"Ik wilde meer duidelijkheid. Ik werd steeds na zestig of na 75 minuten gewisseld. Ik vroeg wat ik kon verbeteren om uiteindelijk wèl negentig minuten te spelen", zegt Maher. "Je vraagt je af of je goed of slecht hebt gespeeld als je gewisseld wordt."

Maher speelt inmiddels bij FC Utrecht. "Het is gebeurd en het heeft me ook wijzer gemaakt. Het moest zo zijn. Ik ga niet zeggen dat Phillip alles heeft gedaan. Als ik hem tegenkom geef ik hem nog steeds een hand. Ik heb veel dingen met hem meegemaakt. Dat blijft ook in m'n gedachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws