Berghuis moet vrezen bij Oranje: 'Ook linkspoten, voor mij geen probleem'

Berghuis moet vrezen bij Oranje: 'Ook linkspoten, voor mij geen probleem'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 14:22wo 06-11-2019 om 14:22

Steven Berghuis hoort vrijdag of hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Door de ontwikkeling van Calvin Stengs en Mohamed Ihattaren is de concurrentie voor zijn positie toegenomen, weet de Feyenoord-captain.

Bondscoach Ronald Koeman heeft regelmatig aangegeven dat hij meer verwacht van Berghuis. "Ik snap Koeman heel goed", reageert de aanvaller bij Voetbal International. "Met zeven goals is mijn rendement dit seizoen nog steeds niet verkeerd, maar zelf ben ik niet tevreden met wat ik tot nu toe heb laten zien."

In de tussentijd ziet hij Stengs en Ihattaren imponeren bij respectievelijk AZ en PSV. "Bij Oranje is de concurrentie groot, nu zich steeds meer spelers aandienen, ook linkspoten. Voor mij geen probleem, dat hoort ook zo bij een nationaal elftal."

Berghuis werd afgelopen weekend tot aanvoerder benoemd door de nieuwe Feyenoord-trainer Dick Advocaat. "Het is leveren, of je gaat eraf", weet hij. "Op zijn manier probeert hij met opmerkingen spelers te prikkelen. Je kunt nu zeggen dat het heeft gewerkt, maar het is nog vroeg. Ik wil niet zeggen dat Jaap Stam niet scherp was. Verschil is dat we na die 0-1 wat vrijer gingen spelen, we kwamen lekker in de wedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws