Asoro slaat opnieuw toe: derde competitienederlaag op rij voor Vitesse

Asoro slaat opnieuw toe: derde competitienederlaag op rij voor Vitesse

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 21:57vr 08-11-2019 om 21:57

Vitesse blijft maar kwakkelen en heeft tegen FC Groningen de derde competitienederlaag op rij geleden. Voor eigen publiek leden de Arnhemmers een pijnlijke 1-2 nederlaag, waardoor de kritiek op Leonid Slutsky weer zal toenemen.

Vitesse voetbalt al weken niet goed en kwam ook thuis tegen Groningen slecht voor de dag. Slutsky gooide het over een andere boeg door Tim Matavz te wisselen voor Jay-Roy Grot, maar die beslissing pakte niet goed uit. Het eerste gevaar kwam nog van Vitesse, maar het was Groningen dat na iets minder dan een kwartier het eerste doelpunt maakte. Remko Pasveer pareerde een schot van Kaj Sierhuis, maar had geen antwoord op de rebound van Joel Asoro.

Na een half uur spelen verdubbelde Groningen de voorsprong en weer was het Asoro die de treffer maakte. Groningen had ook daarna de grootste kansen, Vitesse moest het doen met speldenprikjes. Vitesse maakte via Bryan Linssen vlak na rust de 1-2 en kreeg daarna ook mogelijkheden om gelijk te maken. 

Vitesse stond in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste helft, maar had moeite met het creëren van kansen. Invaller Eli Dasa kreeg in de slotfase de grootste, maar Sergio Padt was scherp en keerde zijn inzet. Ook Nouha Dicko was dicht bij 2-2. Groningen creërde zelf geen kansen meer, maar wist wel stand te houden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws