'Nieuw dieptepunt' Achilles '29: familie Derks schrikt clubmensen af met honden

'Nieuw dieptepunt' Achilles '29: familie Derks schrikt clubmensen af met honden

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 13:44vr 15-11-2019 om 13:44

De situatie bij Achilles '29 dreigt te escaleren. Het complex wordt nu zelfs met honden bewaakt door de familie Derks, weet de Gelderlander.

Achilles, tot 2017 nog actief in het Nederlandse betaalde voetbal, mag niet meer op De Heikant komen, omdat het eigendom is van de familie Derks. Zij stellen dat de voetbalclub uit Groesbeek geen huur meer betaalt en dus ook geen recht meer heeft op het gebruik van het sportpark.

Donderdagavond waren vrijwilligers van Achilles '29 op weg naar het clubhuis toen drie leden van de familie Derksen en twee honden met twee begeleiders de weg versperden. 'De familie trachtte op die manier ongewenst bezoek te weren', aldus de Gelderlander. Het clubhuis is nog van Achilles, maar staat op grond van de familie Derks.

"Het schrikt mensen af", reageert voorzitter Pjotr van der Horst. Hij noemt het gedrag van de familie Derks 'intimiderend en provocerend'. "Het wordt steeds grimmiger." Burgemeester Mark Slinkman noemt het 'een nieuw dieptepunt in deze soap'. "Ik hoop dat dit allemaal goed afloopt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws