'We hebben het beste verdedigingsduo ter wereld en De Jong is een wereldspeler'

'We hebben het beste verdedigingsduo ter wereld en De Jong is een wereldspeler'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 20:44za 16-11-2019 om 20:44

Andy van der Meyde heeft begrip voor de keuze van bondscoach Ronald Koeman om niet met Luuk de Jong te beginnen aan het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland. Oranje kan niet beschikken over Memphis Depay, maar de Sevilla-spits zit desondanks op de bank.

De Jong was vorige maand in De Kuip nog belangrijk door de 2-1 te maken. "Als Noord-Ierland echt voor de allerlaatste kans gaat, op de aanval gaat spelen en Nederland onder druk wil zetten, dan zal Oranje veel aan snelheid en beweging voorin hebben, voor de counters. In dat geval heb je minder aan Luuk de Jong", stelt Van der Meyde in gesprek met VTBL.

"Bovendien kun je Luuk nog inbrengen voor als het nodig is om iets met lange en hoge ballen te forceren", aldus de voormalige rechtsbuiten, die zelf hoopte op een basisplaats voor Myron Boadu. Koeman kiest echter voor Ryan Babel, geflankeerd door Steven Berghuis en Quincy Promes.

Van der Meyde twijfelt er niet aan dat Oranje zich plaatst voor het EK 2020. Hij ziet dat het team overloopt van kwaliteit. "We hebben echt het beste centrale verdedigingsduo ter wereld. Daar staat wat hoor. Qua kwaliteit, uitstraling, rust en vertrouwen. Dan kun je als aanvaller wel eens je mannetje laten lopen, haha! Ik denk dat we ver gaan komen op het EK. Tegenstanders zullen bij de loting niet bepaald hopen op Oranje."

Ook op het middenveld ziet de oud-international veel klasse, waaronder Frenkie de Jong. "Een wereldspeler. Geef hem de bal, dan komt het goed. Voor de echte liefhebber is dit Nederlands elftal genieten geblazen. Frenkie laat het er allemaal zo simpel uitzien, maar dat is juist zo moeilijk. Een puntje van kritiek? Frenkie scoort niet genoeg, dat is het enige."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Noord-Ierland - Nederland?

(4433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws