Schöne: Het is één van mijn grootste teleurstellingen in mijn carrière

Schöne: "Het is één van mijn grootste teleurstellingen in mijn carrière"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 16:15zo 17-11-2019 om 16:15

Na zeven seizoenen en 286 wedstrijden namens Ajax vertrok Lasse Schöne afgelopen zomer naar Genoa. De Deense routinier heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn Italiaanse avontuur.

"Nee, helemaal niet", vertelt Schöne aan BT. "Het was een bewuste keuze. Ik heb mijn hele carrière in Nederland gespeeld en kreeg de kans om naar de Serie A te gaan. Het is mooi om het in een nieuwe competitie te proberen. Niets was zo aantrekkelijk als Genoa. Voor het hele gezin is dit een avontuur die ons dichter bij elkaar brengt."

Eén van de laatste officiële wedstrijden van Schöne in het shirt van Ajax was de verloren halve finale tegen Tottenham Hotspur. "Het is één van mijn grootste teleurstellingen in mijn carrière", blikt de Deen terug op de dramatische Champions League-uitschakeling. "Maar in het voetbal komen er altijd nieuwe kansen. Daarna wonnen we de landstitel en dat hielp een beetje bij de verwerking."

Bij Genoa gaat het qua resultaten vooralsnog niet zoals gehoopt voor Schöne, die wel alles speelt. De nummer zeventien van de Serie A vecht tegen degradatie. "Daar ben ik verre van blij mee. Ik had gedacht dat we het beter zouden doen. Gelukkig is ons spel de laatste tijd beter en we hebben het goed gedaan tegen de topclubs. Ik ben helemaal niet bang voor degradatie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws