Schelvis neemt fouten bij Oranje onder de loep: Blind zegt ook: ja, kom nou...

Schelvis neemt fouten bij Oranje onder de loep: "Blind zegt ook: ja, kom nou..."

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 21:43zo 17-11-2019 om 21:43

Oranje pakte zaterdagavond een EK-ticket na een gelijkspel tegen Noord-Ierland, maar kon in offensief opzicht nauwelijks een vuist maken in Belfast, zag ook Emile Schelvis. De Ziggo Sport-commentator schoof zondagavond aan in Rondo en analyseerde de fouten in de eindpass.

Vlak na de rust kwam Donny van de Beek door over rechts en meldde Daley Blind zich op de rand van de zestien. De voorzet van Van de Beek kon echter eenvoudig weggewerkt worden door de Noord-Ierse defensie. "Die moet hij gezien hebben, of hij moet het in ieder geval geweten hebben. Blind zegt ook: ja, kom nou...", aldus Schelvis over de druk gebarende Ajacied.

Kort daarna was er een voorzet van Steven Berghuis die niet aankwam, terwijl Virgil van Dijk vrij stond bij de tweede paal. "Redelijk vrij. En hij vond het ook het leuk dat hij die bal niet kreeg...", aldus Schelvis met gevoel voor ironie. Later in de tweede helft deden zich twee vergelijkbare momenten door: Quincy Promes en Blind braken door op links, maar Berghuis en Van de Beek sloten niet bij tot aan de zestien meter. "Allemaal van dat soort momentjes tekenden de tweede helft. Dan moet je een paar goals maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe ver gaat Oranje komen op het EK?

(6523 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws