Idrissi heeft begrip voor Koeman en kiest Marokko: 'Dat zag je ook bij Ihattaren'

Idrissi heeft begrip voor Koeman en kiest Marokko: 'Dat zag je ook bij Ihattaren'

26-11-2019 07:48
66

Oussama Idrissi verkoos het Marokkaanse elftal in februari van dit jaar boven Oranje. Volgens de linksbuiten van AZ nam bondscoach Ronald Koeman ook nooit contact met hem op.

"De media maken altijd meer van zo'n keuze dan de speler zelf, dat zag je ook bij Ihattaren. Kijk, je streept plussen en minnen tegen elkaar weg met je familie. Dan kies je voor een land en kun je niet meer voor een ander land kiezen", zegt de 23-jarige Idrissi tegen de Volkskrant. Koeman dronk twee keer koffie met PSV'er Ihattaren om zijn perspectief te schetsen. Idrissi hoorde nooit iets uit Zeist. "Prima. Ik heb begrip voor alles. Ik drink alleen met Arne Slot koffie", lacht hij.

Bij De Leeuwen van de Atlas is Idrissi nog geen vaste waarde. De voorbije twee interlands bleef hij op de bank. "Ik vind dat ik minuten had moeten krijgen. De trainer maakt andere keuzes. Ik moet met mijn spel die trainer dwingen om me op te stellen."

Idrissi maakt momenteel furore bij AZ als onderdeel van een aanval met Myron Boadu en Calvin Stengs. Afgelopen zomer waren het Russische Krasnodar en het Italiaanse Torino nog voor hem in de markt, maar een transfer kwam niet rond. Balen doet hij niet. "Uiteindelijk komt elke voetballer op het podium waar hij hoort. Je weet van tevoren nooit wat wijsheid is."