Tadic en door leukemie getroffen Bologna-coach Mihajlovic pakken prijzen in Servië

Tadic en door leukemie getroffen Bologna-coach Mihajlovic pakken prijzen in Servië

27-11-2019 17:29 Laatste update: 17:41
25

Dusan Tadic is benoemd tot beste Servische voetballer van 2019. Dat maakt de Servische voetbalbond woensdag bekend. Tadic kende met Ajax een uitstekend seizoen in de Champions League en pakt de prijs voor de tweede keer in zijn loopbaan.

Tadic vertrok in 2018 van Southampton naar Ajax en maakte daar meteen een uitstekende indruk. In zijn eerste seizoen werd hij meteen gedeeld topscorer van de Eredvisie, samen met PSV-spits Luuk de Jong. Daarnaast maakte hij in de Champions League een prima indruk door met de Amsterdammers de halve finale te bereiken. Hij maakte daarin zes doelpunten en gaf vijf assists. Tadic won de prijs in 2016 ook al, destijds speelde hij nog in Engeland bij Southampton. 

De prijs voor beste Servische coach ging dit jaar naar Sinisa Mihajlovic. De trainer van Bologna kreeg eerder dit jaar te horen dat hij leukemie heeft, maar staat inmiddels weer langs het veld bij zijn club wanneer dat mogelijk is. In Italië traint hij Mitchell Dijks, Jerdy Schouten en Stefano Denswil.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie