De Boer analyseert: 'Verschrikkelijk voor PSV, maar Ajax heeft het wél ingezien'

De Boer analyseert: 'Verschrikkelijk voor PSV, maar Ajax heeft het wél ingezien'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 20:38za 30-11-2019 om 20:38

Ronald de Boer vindt aanhoudende crisis in Eindhoven 'verschrikkelijk' voor PSV. De ploeg van trainer Mark van Bommel is te jong, constateert de analist.

"Ik heb het gevoel dat het gewoon een té jeugdig elftal is", aldus De Boer in de studio van FOX Sports. "Kijk, je moet betrouwbaarheid hebben. We hebben ze allemaal bewierookt en het zijn nog steeds ongelooflijk talentvolle jongens, maar het gaat met vallen en opstaan. Heel normaal."

De Boer noemt vervolgens Mohamed Ihattaren, Donyell Malen, Steven Bergwijn, Michal Sadilek, Pablo Rosario en Denzel Dumfries als voorbeeld. "Dat zijn keuzes van een club. Ajax heeft wél ingezien dat je een goede mix moet hebben van ervaring en talent. Ervaren jongens als Nick Viergever en Daniel Schwaab zijn ook niet echt types als Dusan Tadic en Daley Blind."

Wat De Boer betreft hoeft Van Bommel niet weg. "Je moet niet meteen denken: nu kan hij er helemaal niks meer van. Phillip Cocu had het ook ongelooflijk lastig in zijn eerste jaar, maar daarna ging het toch lopen. Het is verschrikkelijk wat er nu gebeurt bij PSV."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws