'Als technisch directeur van een grote buitenlandse club, had ik Ziyech opgehaald'

'Als technisch directeur van een grote buitenlandse club, had ik Ziyech opgehaald'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 15:58do 05-12-2019 om 15:58

Mohamed Rayhi kijkt vol bewondering naar Hakim Ziyech. Wat de spelmaker van Ajax wekelijks laat zien in de Eredivisie en de Champions League is van de buitencategorie, aldus de middenvelder van Sparta.

Rayhi wil in gesprek met Voetbal International afrekenen met het vooroordeel dat Marokkanen vaak 'showvoetballers' zijn. "Kijk naar Nasser El Khayati en Hakim Ziyech. Trucjes, show, genieten, maar ze hebben ook rendement. Een leuke actie maken waar niets uit voortkomt, daar heeft niemand wat aan", vertelt hij. "Het gaat om punten pakken, winnen, strijden en anderen beter laten spelen."

"Ziyech verdedigt nooit mee, zeiden ze altijd. Kijk nu naar wat hij doet, vooral in de Champions League is het genieten van hem", vervolgt Rayhi. "Hoe hij in het belang van een elftal heeft leren spelen, dat is ongekend. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij nog niet bij een buitenlandse club zit. Of hij moet het zelf niet willen, maar dat zal toch niet?"

"Als ik technisch directeur van een grote buitenlandse club was, had ik hem allang opgehaald", sluit Rayhi af in gesprek met het weekblad. "Laatst tegen Ajax speelde ik tegen hem en heb ik het van dichtbij mogen ervaren. Ziyech is gewoon buitencategorie, man. Dat hij nog in de Eredivisie speelt, daar moeten we ons heel gelukkig mee prijzen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws