Contractnieuws uit Alkmaar: Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had

Contractnieuws uit Alkmaar: "Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had"

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 18:41vr 06-12-2019 om 18:41

AZ heeft het contract van Thijs Oosting met twee seizoenen verlengd. De middenvelder (19) ligt nu tot 2022 vast in Alkmaar. AZ heeft een optie om daar nog een jaar aan toe te voegen. Het oude contract van Oosting liep tot het einde van het seizoen.

Oosting is bezig aan zijn derde seizoen bij AZ. Hij kwam in 2016 over van FC Emmen. Een jaar na zijn entree in Alkmaar debuteerde hij in de hoofdmacht. Oosting speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong AZ. 

"Ik ben heel blij met dit nieuwe contract", vertelt Oosting op de clubsite van AZ. "Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had. Daar spreekt vertrouwen uit. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij AZ. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen en ben hier ooit gekomen omdat ik het eerste wil halen. Dat gaat de goede kant op, want afgelopen week mocht ik meetrainen met de A-selectie."

"Thijs is een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Een jongen met een uitstekende trap en scorend vermogen. Hij is gretig, wil hogerop en gaat bij AZ vol voor zijn kans."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws