'Veel kwaliteit bij Ajax. Grotere ego's, maar meesten hadden ongelooflijke drive'
Koster en Vink na de zege op PSV

'Veel kwaliteit bij Ajax. Grotere ego's, maar meesten hadden ongelooflijke drive'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 20:15vr 06-12-2019 om 20:15

Voor Adrie Koster en Gery Vink heeft het bezoek van Willem II aan Ajax in de Eredivisie een speciaal tintje. Zowel de trainer als de assistent-trainer van de Tilburgers heeft een verleden in Amsterdam. De twee bewaren daar vooral goede herinneringen aan, zeggen ze tegen de Volkskrant.

Koster was interim-trainer van Ajax in het seizoen 2007/'08. Het was een bewogen periode, waarin hij onder meer de latere wereldster Luis Suárez en grootverdiener Albert Luque besloot te wisselen in de rust van De Klassieker tegen Feyenoord. "De een gaf de ander een schop onder de kont in de middencirkel, in de kleedkamer gingen ze nog even door. Ja, dan moeten ze blijven zitten, dan ben je teveel met jezelf bezig."

Ook zag Koster aanvoerder en routinier Jaap Stam afhaken. "Japie belde en zei: ik stop ermee. Begreep ik geen ene pepernoot van. Het seizoen was nog niet eens op de helft. Hij liep nog elke training voorop, gaf voluit gas", aldus de drievoudig international, voor wie het een bizar seizoen was. "Het borrelde al intern, later verscheen een vernietigend rapport. Maar als je bij Ajax het eerste mag trainen dan doe je dat."

De Zeeuw voelde zich bovendien 'als een vis in het water'. "Men zei dat het er kil en koud was. Totaal niet het geval. Juist heel warm, alles top geregeld, er was waardering." Vink sluit zich daarbij aan. Hij was één van de weinige jeugdtrainers die de Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff overleefde. "Geweldige tijd ondanks alle onrust. Je werkt daar met zoveel kwaliteit. Ja, wat grotere ego's, maar de meesten hadden ook een ongelooflijke drive."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws