'Race tegen de klok: Ajax mogelijk zonder Onana tegen Valencia'

'Race tegen de klok: Ajax mogelijk zonder Onana tegen Valencia'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 00:05ma 09-12-2019 om 00:05

Laatste update: maandag 9 december 2019 om 00:23ma 09-12-2019 om 00:23

Het is nog maar de vraag of Ajax dinsdag tegen Valencia een beroep kan doen op André Onana. De Kameroense doelman raakte zaterdag op de training geblesseerd aan zijn hamstring en is een groot vraagteken voor de cruciale clash in de Champions League.

Dat meldt De Telegraaf. Onana bracht zondag een bezoek aan het ziekenhuis voor een MRI-scan. Het is niet precies duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar de krant stelt dat zijn meespelen 'een race tegen de klok' wordt. Mocht Onana tóch opgesteld worden, dan moet worden afgewacht of hij honderd procent fit is. 

Ajax heeft dinsdag tegen Valencia aan een punt genoeg om te overwinteren in de Champions League, maar na de wedstrijden tegen Willem ll (0-2 verlies) en FC Twente (2-5 winst na 2-0 achterstand) en de blessures van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad is de achterban een stuk minder optimistisch.

In het slechtste geval stroomt Ajax na de winterstop in de Europa League in. Dat gebeurt wanneer de ploeg van Erik ten Hag thuis verliest en Chelsea drie punten pakt tegen OSC Lille. Ajax is na vijf wedstrijden met tien punten koploper in Groep H. Valencia en Chelsea hebben twee punten minder. Lille is al uitgeschakeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws