AZ-back leeft hoopvol toe naar topper: 'Het is een beetje als David tegen Goliath'

AZ-back leeft hoopvol toe naar topper: 'Het is een beetje als David tegen Goliath'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 07:00zo 15-12-2019 om 07:00

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 09:43zo 15-12-2019 om 09:43

Jonas Svensson kijkt uit naar de onderlinge ontmoeting met Ajax van zondagmiddag. De rechtsback van AZ geeft aan dat de Alkmaarders vol vertrouwen het duel ingaan. 

Svensson is zich bewust van de geschiedenis van AZ in topwedstrijden, maar ziet verbeteringen in de ploeg. "In het verleden verloren we al onze topwedstrijden. Nu hebben we de laatste duels van Ajax, Feyenoord en PSV gewonnen. We gaan de wedstrijd in met vertrouwen." De verdediger is daarnaast blij om weer in het AFAS Stadion te mogen spelen. "Wij hebben een heel goed team. En we spelen eindelijk weer thuis", vertelt hij tegenover De Volkskrant.

De Noor weet dat AZ kan vertrouwen op de eigen speelstijl. "Het is een beetje als David tegen Goliath. Wij hebben niet het meeste geld, maar we doen het op een andere manier. Ajax is koploper." Svensson denkt dat de kracht hem zit in de eigen identiteit. "De mensen zien dat we plezier hebben, dat we als team spelen. We hebben een eigen identiteit. Als je onze shirts wegneemt, kun je nog zien dat het AZ is, door onze manier van spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws