Berghuis profiteert van lessen Van Persie: 'Die neem ik elke keer weer mee'

Berghuis profiteert van lessen Van Persie: 'Die neem ik elke keer weer mee'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 16:39zo 15-12-2019 om 16:39

Steven Berghuis zette De Kuip zondagmiddag in vuur en vlam met drie doelpunten tegen PSV, zijn eerste hattrick in de Eredivisie. De in Apeldoorn geboren linkspoot toonde zich na afloop echter realistisch, toen hij voor de camera's van FOX Sports verscheen.

De 'gelukkigste' van de twee had gewonnen in De Kuip, concludeerde de matchwinner. "We scoorden op de goede momenten. En Kenneth (Vermeer, red.) heeft ons op de been gehouden met een paar goede reddingen", analyseerde Berghuis. "Ik denk dat het wel verdiend was, maar het kon beide kanten op."

De buitenspeler gaf de aanzet voor de uiteindelijke 3-1 zege met een knap uitgevoerde kopbal: na een voorzet van Luis Sinisterra koos hij positie in de rug van Olivier Boscagli. "Ik zag hem aankomen en ik wist dat ik ervoor moest komen. Dat is de gretigheid die je nodig hebt om doelpunten te maken." Berghuis speelde vorig seizoen samen met Robin van Persie, die hem veel heeft bijgebracht over dit soort loopacties in de 'box'. "Die lessen neem ik elke keer mee."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Feyenoord nog boven PSV eindigen dit seizoen?

(378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws