Janssen: 'EK halen kansloos voor Memphis, eerder een jaar herstel dan zes maanden'

Janssen: 'EK halen kansloos voor Memphis, eerder een jaar herstel dan zes maanden'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 09:48ma 16-12-2019 om 09:48

Theo Janssen gelooft niet dat Memphis Depay op tijd fit zal zijn voor het EK in de zomer van 2020. De aanvaller van Olympique Lyon scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes.

Over iets minder dan zes maanden staat de eerste wedstrijd van Oranje op het programma. De Franse club meldde dat Memphis minimaal een half jaar uit de roulatie zal zijn, maar dat vindt Janssen optimistisch. "Het EK halen is kansloos", zegt de voormalig middenvelder tijdens Studio Voetbal. "Tegenwoordig kijken ze eerder naar een jaar herstel dan zes maanden. De eerste wedstrijd is over precies zes maanden min een dag? Dat is veel te vroeg. Als we nu het EK nog winnen, zou dat een wonder zijn."

Rafael van der Vaart is aan dezelfde tafel bijzonder teleurgesteld na het nieuws over de aanvalsleider van Oranje. "Hij staat voor mij symbool voor het nieuwe Nederlands elftal en is misschien wel de belangrijkste speler. Natuurlijk heb je Van Dijk en De Ligt en Frenkie, maar Depay was echt bepalend in alles", verzucht de analist, die nog niet wil zeggen dat Oranje geen kans meer maakt op de Europese titel. "Dat gaat me te ver om te zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws